Întrebări frecvente

De ce să ne adresăm unei agenții de recrutare?

Costul mediu al unui proces de recrutare independent reprezintă câteva salarii ale unui specialist de nivel mediu. Acest cost include cheltuieli de timp și intelectuale, cheltuieli legate de publicarea anunțurilor, telecomunicatii, timpul de muncă și amenajarea unui loc de muncă al colaboratorului care se ocupă de selectarea cadrelor. Astfel, serviciile unei agenții de recrutare sunt mai ieftine și se recuperează, grație studiului constant al pieței care permite clientului sau sa faca fata procesului de selectare mult mai rapid si eficient.

Ce informații despre postul vacant ofera angajatorul?

Corectitudinea elaborarii profilului unui post vacant influienteaza în mod direct cat de exact si rapid va avea loc procesul de selectie. Compania-client urmeaza să prezinte toată informația relevanta unui post vacant: structura subdiviziunii, responsabilitatile viitorului angajat, cerințe cu privire la competențele și studiile acestuia, programul de muncă, precum și lista candidaților, care au fost considerati antereor pentru această pozitie. Orice modificare a profilului se comunica operativ agenției de recrutare.

Ce fel de specialisti recrutam?

Prestăm servicii de selectare personal in toate domeniile și de diferite specializari: de la specialiști de profil îngust și până la top-manageri.

Cât de rapid completati un post vacant?

Termenul mediu de suplinire a unui post vacant constituie 2 săptămâni. Scopul nostru este completarea operativă a posturilor vacante, pe care o obținem grație alegerii corecte a metodei de selectie  a candidaților și a profilului de job perfectat profesionist.

Cand are loc achitarea serviciilor de recrutare?

Achitarea pentru servicii are loc odată cu angajarea candidatului propus de noi si acceptat de client. Noi lucrăm fără achitarea avansului.